Βαρβαρα Δουμανιδου Bio

Εμψυχώτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης σε πολλές θεατρικές ομάδες, πολιτιστικούς οργανισμούς, δήμους, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κ.α. Έχει δημιουργήσει μια εναλλακτική θεατρική φόρμα, το Inner Drama, που βασίζεται σε λιγότερο γνωστές τεχνικές θεάτρου όπως θέατρο της σκληρότητας, το συναισθηματικό και το ρεαλιστικό θέατρο.

Σκοπός της φόρμας αυτής είναι η σωματική και ψυχική απελευθέρωση του ηθοποιού με τεχνικές διείσδυσης στις εσώτερες πληροφορίες και αναφορές του ατόμου, αλλά και η ταυτόχρονη αποστασιοποίησή του από συναισθηματικές φορτίσεις, για την καλύτερη απόδοσή του στη θεατρική πράξη.

Το 2011 δημιούργησε την ομάδα ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ και από τότε σκηνοθετεί σημαντικές εναλλακτικές παραστάσεις που απέσπασαν βραβεία και διθυραμβικές κριτικές, όπως ο Φόβος, Ο Κάτω Κόσμος, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, η Τυφλόμυγα, το Τίποτα (Μια αδιανόητη ιστορία αγάπης) το Σκοτεινό Ανθολόγιο Ποίησης, Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι, ο Ματωμένος Γάμος και ο Εξορκισμός.

Κύριο χαρακτηριστικό των παραστάσεων είναι η κατάργηση της απόστασης μεταξύ σκηνής και πλατείας, με αποτέλεσμα ο θεατής να διεισδύει συναισθηματικά και βιωματικά στη δράση και στην πραγματικότητα κάθε έργου.