Ταξιδιώτες Αλχημιστές

Ελεύθερη & Δημιουργική Έκφραση
τμήμα 12-15 ετών
τμήμα 16-18 ετών
τμήμα 19-28 ετών

Περιγραφή

Το εργαστήριο Ελεύθερης Έκφρασης στηρίζεται στη σύμπραξη διαφόρων τεχνών (μουσική, θέατρο, ποίηση, λογοτεχνία, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος) και στην ουσιαστική δημιουργία με στόχο την ελεύθερη έκφραση και την ανάδειξη των συναισθημάτων.Σκοπός του εργαστηρίου είναι να “μιλήσει” το ίδιο το σώμα, ν’ απευλεθερωθεί ο λόγος, να πάρει μορφή η σκέψη και το συναίσθημα, ν’ αρθρωθεί η ανησυχία και ο φόβος.

Το εργαστήρι θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες ν’ ανακαλύψουν μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις διάφορες θεατρικές τεχνικές, τα εικαστικά, τον αυθορμητισμό και την ελευθέρωση της φαντασίας, την προσωπική τους ευαισθησία και την εξερεύνηση του “εαυτού”.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από διάφορες τέχνες και τεχνικές, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση να διερευνηθεί μεταφορικά και κυριολεκτικά, γενικά και ειδικά η έννοια του «ταξιδιού». Ο κάθε συμμετέχων θα αναρωτηθεί εντός κι εκτός του πλαισίου της ομάδας τι σημαίνει για τον ίδιο η συγκεκριμένη έννοια και θα προσπαθήσει να την προσεγγίσει με τα εργαλεία που προσφέρει το εργαστήριο.

Οι υπο-ενότητες/ θέματα προς διερεύνηση διαγράφουν την πορεία όλων των συναντήσεων από την έναρξη του εργαστηρίου (πρώτη μέρα) έως και τη λήξη (στιγμή παρουσίασης), αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε κάθε συνάντηση με τους συμμετέχοντες. Κάθε συνάντηση θα έχει συγκεκριμένο στόχο και θέμα/ υλικό προς διερεύνηση.

  • Αφετηρία
  • Αποσκευή
  • Βήματα
  • Πορεία-διαδρομή
  • Συνοδοιπόροι
  • Προορισμός

Το εργαστήριο διαρκεί δύο ώρες, μία φορά την εβδομάδα.Δίνεται δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν κράτηση το χώρο του εργαστηρίου δωρεάν ώστε να εργαστούν ομαδικά πάνω στο project που κάθε φορά τους αναθέτει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη – Μαρίνα Τζιγερτζή
Πτυχιούχος του τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών, ΑΠΘ με ειδίκευση στη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία. Εργάστηκε σε ποικίλες θεατρικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Πληροφορίες

Τηλ: +30 2310 850 008
Email: info@spookville.eu
Αθανασίου Σουλιώτη, 15, Θεσσαλονίκη, 54642

Κόστος Εργαστηρίου

Κόστος εργαστηρίου : 55€/ μήνα (συμπεριλαμβάνεται 24% Φ.Π.Α.)Στο κόστος του εργαστηρίου περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα υλικά κατασκευής αξεσουάρ.